La nit de les estrelles a l'Espai Mas Marroch

Un sopar sibarita.

Vuit restaurants gironins cuinen alta gastronomia en la nit Michelin.
El Mas Marroch dels germans Roca organitza la festa per a més de 400 persones.

“Volem que els cuiners que vénen a casa se sentin còmodes i tinguin tot el que els faci falta per lluir-se”, deia ahir Joan Roca al Mas Marroch poc abans que els xefs de vuit establiments gironins amb estrelles Michelin comencessin a elaborar els platillos de degustació que van sopar els més de 400 convidats a la gran festa Michelin.

Fina Puigdevall, que la nit de dimarts va donar sopar al director de la Guia Michelin, Michael Ellis, va preparar el seu brou fumat amb espaguetis de fajol, ou fresc del dia amb bolets, mató i unes postres de Les Cols amb nom de paisatge volcànic. També amb dues estrelles Michelin, Paco Pérez, del Miramar, servia el seu biquini, bunyols de gallina, amanida Cèsar de pollastre a l'ast i arròs amb llet. Els altres restaurants amb una estrella Michelin que van participar en la festa gastronòmica celebrada al bonic espai de fusta construït de manera totalment sostenible del mas, l'Àgora, van preparar també especialitats seves, molt relacionades amb el temps de tardor. Bo.tic (Corçà) va fer un xuixo amb tòfona, unes sardines amb ametlla crua i alfàbrega i uns ous de crema catalana de postres.

El gironí Massana, un macarró de salmó fumat, formatge fresc i soja, una xocolatina de foie sobre coca de vidre i un ou estrellat de iogurt. L'Emporium de Castelló d'Empúries va servir un ànec de gla i fetge gras amb anxova i ous de truita, una brandada de bacallà amb pèsols de Santa Pau i crema catalana. Ca l'Enric, un sotabosc de la Vall de Bianya, sopa de becada amb merenga de tòfona i una versió de formatge llanut. Marc Gascons, d'Els Tinars de Llagostera, va preparar coca de cansalada i tòfona negra i uns nyoquis de patata i caviar.

El triestrellat El Celler de Can Roca, que aquests dies ha servit dinar a cuiners amb estrella com Eneko Atxa, Paco Roncero, Ángel León, Francis Paniego, Quique Dacosta i David Muñoz, es va ocupar d'elaborar vuit saborosos platillos de reforç perquè no faltés res. Hi havia arròs, canalons de pularda, brioix de tartuf, bombó de colomí i oca a la Royal, ostres de caça i, de postres, el làctic i el nas d'en Jordi de maduixa i rosa. La teca es va degustar un cop resolta la travessa de la nova guia, de les fotos oficials amb tots els cuiners premiats (que van anar sortint a l'escenari) i després dels parlaments de Michael Ellis, el delegat del govern Enric Millo i el president Carles Puigdemont. “Tenim un país líder en cultura gastronòmica, i això no ho regala ningú, no és casual. Tenim vocació de lideratge, esperit emprenedor, innovació, talent i creativitat”, va dir el president Puigdemont en el seu parlament.

El Punt Avui.