Avantguarda i tradició.

El coneixement de la cuina clàssica, sumat a la cultura de la cuina acadèmica, més l'aplicació de conceptes i tècniques avançades, componen la fòrmula magistral de la nostra cuina. És una cuina contemporània d'arrels tradicionals; a vegades futurista, a vegades actual, a vegades hereva de la cuina que s'ha transmès de generació en generació. Integrem la cuina de l'àvia, la de la mare, la de la generació actual i també una clucada d'ull al que creiem serà la gastronomia del futur. No per res, ens sentim orgullosos de ser la tercera generació davant els fogons a la família Roca.

Mas Marroch volem que experimenteu el plaer per l'alta gastronomia que porta a centenars de persones d'arreu del món a gaudir de la taula d'El Celler de Can Roca. Per això us proposem una idea culinària que combina plats innovadors amb els nostres clàssics: el Timbal de poma i foie (1996), el Garrí ibèric cuit a baixa temperatura (2000), o el Parmentier de llobregant amb trompetes de la mort (1988) són plats que ja formen part de la cultura gastronòmica del país i que continuen vigents en la nostra cuina. I d'entre els més recents, algunes de les innovadores postres que ha creat en Jordi: el Postre làctic, les Adaptacions de perfums, o el Núvol de llimona.

La nostra cuina està sòlidament construida sobre els fonaments de la cuina d'El Celler de Can Roca. Això ens permet adaptar al format dels banquets la tècnica dels millors cuiners, la recerca científica del més alt nivell, el coneixement dels millors productes, aplicar el tractament adequats a cada producte per tal d'obtenir-ne el màxim valor i dur-lo a la taula en la millor de les seves condicions.
El procés creatiu a la cuina d'El Celler de Can Roca parteix  d'una sèrie de conceptes que conformen la fòrmula magistral de la inspiració dels germans Roca. El resultat és una cuina que serveix de nexe generacional i social, on tothom s'hi pot sentir feliç: moderna, tradicional, clàssica, contemporània, reflexiva, atrevida. Mas Marroch, adaptem al gran format alguns dels plats d'El Celler, des dels clàssics, des dels més coneguts a nivell mundial, des dels més vanguardistes, des dels més creatius, fins a les últimes novetats sortides dels fogons dels germans Roca.

La gastronomia esdevé un nexe d’unió entre cultures. La taula ha estat sempre un pont entre generacions, entre llengues diferents, entre origens diversos. A Mas Marroch ho tenim present: treballem per satisfer tot el ventall de necessitats possible. No per res, la nostra taula enllaça la cuina de cada dia d’una humil casa de menjars de barri amb l’experiència gastronòmica de primer nivell mundial. I partim d’una cuina arrelada al territori però que estén les branques obrint-se al món.

No hi ha festa sense vi

El vi és celebració, és desig de sort, és anhel de salut, és alçar la copa, és brindis. I també, el vi és tastar, sentir, conversar. Veiem el vi com a eina per compartir, el vi com a cultura. La proposta de Mas Marroch és una oportunitat per acostar-se al vi amb coneixement i rigor , una porta d’entrada, oberta a un fascinant univers de sensacions. Conèixer millor el vi n’incrementa la capacitat per gaudir-lo així com també la satisfacció a través d’un consum responsable i moderat.
El Bistrot del Sommelier dels nostres aperitius, una barra de bar on poder degustar vins especialment seleccionats per en Josep Roca, ofereix la possibilitat de conèixer vins especials, de tastar vins que no sempre són dins els circuits comercials habituals, ja sigui per la varietat de raïm amb la que són fets, per la zona vinícola d’origen, pel preu que poden tenir en els restaurants, o per la dificultat de trobar-lo degut a produccions molt limitades i a grans petits elaboradors.

I a la taula, l’aval del treball de recerca i de coneixement que hi ha darrera El Celler de Can Roca per tal d’oferir el vi més adequat a cada situació: harmonies entre plats i vins ajustades a criteris de sabors i olors i també a associacions d’hàbits culturals, de memòria, de costums, d’origen geogràfic,... El vi més adequat a cada moment i a cada situació.

Un món dolç

El casament, el bateig, unes noces d’or, un aniversari,... el dia més dolç. Dolços sentiments, dolces sensacions, dolços records. És un dia perquè us sentiu  dalt d’un núvol de cotó fluix, amb la il.lusió d’un nen amb una fruita de caramel, amb l’eufòria de després de fer un gol, embriagats per l’olor d’un perfum, per la tendresa dels records d’infantesa,... Un dia per sentir que formeu part d’un món dolç.
I és que les postres que us proposem, i que parteixen de la creativa, imaginativa i sovint transgressora cuina dolça d’en Jordi a El Celler de Can Roca, són ideals per la seva llibertat, la seva subtilesa, la seva capacitat evocadora i sorprenent.

Com diu en Jordi, “un passeig, un paisatge, una olor, una historieta, un soroll, una transgressió, una emoció,... qualsevol camí ens pot dur a la creativitat”. El moment dolç d’un àpat ens permet arriscar i sorprendre, lluny del rigor i la seriositat de les propostes de plats principals del menú; és aquell moment on el límit entre l’establert i la fascinació és possible. Però aquesta cuina que es pot qualificar d’emocional i que a Mas Marroch adquireix una part fonamental, és fruit d’un meditat procés d’investigació i elaboració, i utilitza sabors, aromes, temperatures i textures amb l’objectiu de transmetre sensacions i crear estats d’ànim concrets: l’alegria dels cítrics, la malenconia de les aromes humides, l’eufòria dels ingredients balsàmics, la tendresa dels làctics,...

I també ara amb els gelats més fascinants sorgits de la màgica factoria de Rocambolesc.